Wat is Low-Code?

Alles wat je moet weten in 2024

Laatste bewerkt op 13-06-24 door Esmée van der Made

Antwoord op de vraag: Wat is Low-Code?
Kortgezegd is low-code ontwikkeling een moderne manier van software ontwikkelen, gericht op het verminderen van handmatig programmeerwerk.

Low-code vervangt de traditionele methoden van maatwerk softwareontwikkeling. Zoals voor (bedrijfs)software die op ieder vlak aansluit bij de behoeften van de opdrachtgever of organisatie. Met low-code ontwikkeling worden applicaties ontworpen en geïmplementeerd met behulp van standaard componenten in plaats van ouderwets in plaats van regel voor regel code te schrijven.

low-code software ontwikkelaars

Waarom Low-Code ontwikkeling?

Low-code ontwikkeling is ontstaan uit de behoefte aan snellere ontwikkelingscycli en het verminderen van de afhankelijkheid van programmeurs. Met low-code ontwikkeling kunnen ontwikkelaars snel applicaties bouwen en deze ook gemakkelijk onderhouden.

"Dit biedt voordelen voor zowel aanbieders, IT-afdelingen als zakelijke gebruikers, omdat het hen in staat stelt om sneller en efficiënter oplossingen te bouwen, testen en realiseren."

Deze low-code software biedt een breed scala aan functionaliteiten, waaronder integratie met externe systemen, rapportage en analyse, en mobiele app-ontwikkeling. Daarbij bieden ze ook de mogelijkheid om te integreren met legacy-systemen en op maat gemaakte softwareoplossingen. Hierdoor is low-code uitermate geschikt voor organisaties die hun bestaande systemen future-proof willen maken.

Het financiële aspect van Low-Code

Niet alleen is het met low-code mogelijk maatwerk software oplossingen te realiseren, de kosten van deze manier van ontwikkelen liggen vaak ook vele malen lager dan bij traditionele software ontwikkeling. Zeker in 2024 is dit een belangrijke overweging voor bedrijven.

Hoe dit kan? Low-code minimaliseert de noodzaak voor een grote IT-afdeling, aangezien low-code aanbieders software ontwikkelen naar de behoeften van elk bedrijf. Daar komt nog bij dat de interne ontwikkeling en het onderhoud van deze standaard systemen niet of minder nodig is, wat bedrijven tijd en geld bespaart.

Bovendien kunnen bedrijven door het gebruik van low-code ontwikkeling efficiënter inspelen op de veranderende behoeften van hun klanten en de markt, bijvoorbeeld door nieuwe processen sneller te realiseren. Dit bespaart bedrijven waardevolle investeringen in lange ontwikkel trajecten.

Silicon low code applicatie

Applicatie gemaakt met het Silicon Low Code platform

Het Silicon Low Code platform

Met ons Silicon Low Code platform ontwikkelen we standaardschermen en functionaliteiten tot wel 10x sneller dan met traditionele ontwikkel methodes. Door softwaregeneratie te combineren met standaard componenten besparen we veel tijd voor onze klanten. Hierbij maken we ook gebruik van de door ons ontwikkelde softwareproducten en componenten voor bijvoorbeeld dynamische formulieren, workflow en documentgeneratie.

Interesse in meer informatie over het Silicon Low Code platform?

Ontvang nu een persoonlijke demo


Meer artikelen